Водещи новини - дясно Крими

18 години затвор за пияницата Гюрсел от Орляк, убил майка си при поредния побой

Апелативният съд потвърди присъда на мъж, подсъдим за убийството на майка си. Окръжният съд в Добрич е осъдил Гюрсел Т. за това, че е убил по особено мъчителен начин родната си майка. Присъдата му е 18 години затвор при първоначален строг режим. Защитата  обжалва присъдата с искане за отмяната й или намаляване на наказанието.

Гюрсел Т. живеел заедно с майка си в добричкото село Орляк, но отношенията им не били добри. Синът често злоупотребявал с алкохол, след което се случвало да бие пострадалата. На 4 декември 2017 г. отново възникнал скандал. Вечерта мъжът нанесъл множество удари с различни предмети на 75-годишната си майка, след което си легнал. Жената починала. Съдебно-медицинска експертиза е установила, че причината за смъртта на Фатме Д. е мозъчен кръвоизлив. Подсъдимият е направил самопризнания.

Въззивният съд отстрани допуснато процесуално нарушение като изключи част от показанията на двама служители на МВР, провели беседи с подсъдимия, без той да е бил уведомен за правата си.

Изводът, че именно синът е извършител на престъплението, се основава на множество източници. 51-годишният мъж не отрича, че е нанесъл побой на майка си, но твърди, че не е искал да я умъртви. Макар да е бил повлиян от значително количество алкохол, Гюрсел е разбирал значението на постъпките си и е могъл да ги ръководи. Съдът не сподели тезата на защитата, че не е извършено убийство, а смъртта е причинена по непредпазливост, вследствие нанесена телесна повреда. Въззивната инстанция намира, че по размер и вид наложеното наказание – 18 години лишаване от свобода – е правилно. С тези мотиви Варненският апелативен съд прие атакувания съдебен акт за обоснован и законосъобразен. 

Решението, потвърждаващо присъдата на Добричкия окръжен съд по отношение на подсъдимия Гюрсел Т. за убийството на майка му, извършено по особено мъчителен начин, може да бъде обжалвано пред Върховния касационен съд.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *