Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Спасени след 10-часовия пожар в Добрич са автосервизи и складове

Над 10 часа, екипи от РСПБЗН – Добрич с четири пожарни автомобила и една автомеханична стълба гасиха пламъците в постройка (тип „хале“) за стопански цели, в района на кв. "Реджията" по бул. 25-ти Септември №57 в гр. Добрич. След потушаване и на остатъчните тлеещи участъци са унищожени - два дърводелски цеха, техника и стока в хале за извличане на олио, покривна
конструкция – 3900 кв.м. и един мотокар, съобщиха от пресцентъра на ГД БПЗН. Спасени от огнената стихия са два дърводелски цеха, два от автосервизите, намиращи се в непосредствена близост, склад със земеделска продукция и цех за ПВЦ дограма.

Вследствие на инцидента са нанесени значителни материални щети в цех за преработка на суровини, множество обгорели и унищожени вещи и продукция в съседните прилежащи складове, информираха от Областна дирекция на МВР.

Както вече информирахме, сигнал за лумналите пламъци е подаден в 2.12 часа след полунощ. Първите пристигнали огнеборци установяват, че пожарът е на голяма площ – около 4 декара, и сигнализират за допълнителни сили и средства.  В гасенето участват общо четири противопожарни автомобила и една автомеханична стълба. В потушаването на огъня се включват 16 души оперативен състав и двама ръководни служители.

По случая е образувано досъдебно производство. Огледи са извършвани през целия ден. На въпрос на Про Нюз Добрич има ли съмнение за умисъл Дарин Димитров отговори, че на този етап нито една от версиите не е изключена.

c