Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Началникът на РУО - Добрич Жоро Тошков се пенсионира на 31 декември

От 31 декември началникът на Регионалното управление по образование в Добрич Жоро Тошков се пенсионира, съобщи той пред Про Нюз Добрич.

Навършил е пенсионна възраст на 6 септември тази година. Подал е заявление до министъра на образованието и науката Красимир Вълчев и вчера е получил по електронен път заповедта за прекратяване на трудовите му правоотношения поради пенсиониране. Утре ще бъде в София, където да подпише оригинала на документа.

Избират нови директори на четири училища в област Добрич през 2021 г.

31 декември тази година ще бъде последният му работен ден, начело на образователния инспекторат в Добрич. Предстои да бъде оповестено кой ще поеме длъжността след него до провеждането на конкурс.

В ОУ “Христо Ботев” в Добрич не са съгласни с пенсионирането на директорката

Припомняме, че на пенсиониране подлежат трима директори в Добрич – Милена Иванова – на Езикова гимназия „Гео Милев”, Невяна Люцканова – ОУ „Хан Аспарух”, и Нели Торбатова – ОУ „Христо Ботев”, както и директорът на ОУ „Свети Климент Охридски” в село Дуранкулак Маргарита Тодорова. До провеждането на конкурсите в четирите училища ще бъдат назначени временно изпълняващи длъжността.

c