Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

Към момента няма данни за умишлен палеж на складовете в кв. „Реджията“ в Добрич

На този етап няма данни за умишлен палеж, съобщи за Про Нюз Добрич районният прокурор Петко Тухчиев по повод пожара в добричкия квартал „Реджията“. Огънят вилня вчера над 10 часа и изпепели цехове, продукция и техника. В процеса на разследването ще се работи и по хипотезата за умисъл, но към момента тя се изключва, поясни Тухчиев. Експертите са извършили оглед, причината за пожара ще се изяснява в хода на разследването. Все още не е готова пожаротехническата експретиза.

Както вече Про Нюз Добрич съобщи, при пожара са изгорели две дърводелски работилници и цех за извличане на олио. Сигнал за лумналите пламъци е подаден в 2.12 часа след полунощ на вчерашния ден. Първите пристигнали огнеборци виждат, че пожарът е на голяма площ – около 4 декара, и викат допълнителни сили и средства.  В гасенето участват общо четири противопожарни автомобила и една автомеханична стълба. В потушаването на огъня се включват 16 души оперативен състав и двама ръководни служители.

От пожара са спасени две дърводелски работилници, два автосервиза, склад за земеделска продукция и склад за PVC. Вследствие на инцидента са нанесени значителни материални щети в цех за преработка на суровини, множество обгорели и унищожени вещи и продукция в съседните прилежащи складове.

c