Вторник, 23 април 2024

23.04.2024

Последвайте ни

Заради недостиг на легла в МБАЛ-Добрич пациент с COVID-19 е приет в болницата в Балчик

Въпроси към ръководството на Многопрофилната болница за активно лечение /МБАЛ/ в Добрич чрез Про Нюз Добрич зададе нашата читателка. Тя попита ако Ковид-отделението е пълно и се връщат хора защо не се пренасочват към най-близкото лечебно заведение. Попита също защо не се поддържа комуникационна връзка с другите болници и гарантира ли се транспортирането на пациентите под лекарско наблюдение.

Ако отделението е пълно в съответния ден се подава сигнал към Националния координационен щаб, проверява се къде в региона има свободно легло и ако пациентът е за приемане се организира транспорт, обясни изпълнителният директор на МБАЛ д-р Георги Желязков. Той посочи, че болницата в Добрич организира и осъществява транспорта до съответното лечебно заведение. Такъв случай е имало и през уикенда. Заради липса на свободни легла пациент е бил транспортиран до болницата в Балчик.

Според изпълнителния директор днес Ковид-отделението на МБАЛ-Добрич е почти пълно. При капацитет 60 легла сутринта са били заети 57. Пълен е и реанимационният сектор. Д-р Желязков сподели, че на ден в отделението се приемат между 5 и 7 души, изписват се също толкова.

c