Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Тервел ще кандидатства пред "Красива България" за обновяване на стадиона

Предложение Община Тервел да кандидатства по мярка "Подобряване на обществената среда в населените места” по "Красива България" с проект "Строителни работи за основен ремонт на сектори за публика на стадион в гр. Тервел" ще внесе на предстоящото заседание на Общинския съвет кметът инж. Симеон Симеонов. Проектни предложения за участие в кампания 2021 г. се приемат в срок до 6 януари.

В докладната записка на кмета се посочва, че стадионът се ползва по предназначение, тъй като футболният отбор на Тервел играе в Североизточна "В" група. Мъжете имат над 30 срещи годишно, а децата и юношите - над 40. Публиката на всяка среща наброява между 200 и 300 души. Отборите на мъжете, юношите и децата тренират на стадиона поне три пъти седмично.

Към момента стадионът има един сектор за публика, изграден през 2008 година като бетонов амфитеатър, върху който са монтирани дървени пейки. Изграденият сектор, предвид традиционните часове, в които се провеждат футболните мачове, се оказва винаги на слънце и това пречи на комфорта на публиката. Нужна е козирка, чрез която да се предпазват от слънце и дъжд зрителите. Освен това на отсрещния спрямо съществуващия сектор скат на стадиона трябва да бъде изграден втори сектор. Мястото, на което ще бъде разположен, сега се ползва от гражданите като алтернатива на съществуващия сектор, тъй като е сенчесто.

Проектът включва големи обеми работи по изкопи и написи, както и по наливане на бетон. Това предполага възможност за наемане на нискоквалифицирани безработни лица, което е един от основните приоритети на Проект "Красива България".

Общината има на разположение квалифицирани работници, с помощта на които може със собствени ресурси да осигури текущ ремонт на сградата на стадиона - вертикална планировка и вътрешен ремонт. Осигурена е и достъпна среда и място за публика с двигателни затруднения.

Ако проектът бъде одобрен за финансиране Община Тервел поема ангажимента за осигури съфинансиране в общия му бюджет в размер на 55 процента, става ясно от предложения проект за решение.

c