Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

Защитни мерки: Памперси за пилотите при полети от и до рискови Covid зони

В последното издание на Техническо ръководство за предотвратяване и контрол на пандемията в авиокомпаниите, администрацията на Гражданската авиация на Китай (CAAC) препоръчва на пилотите на самолети използването на специализирани памперси, с цел избягване използването на общата тоалетна в самолета. В последната версия на специализирания инструктаж за летателния екипаж - с обем от 38 страници, изрично са указани всички правила, включващи инструкции за употребата на одобрени защитни средства при полети до и от рискови ковид зони.

„Препоръчително е авиопилотите да използват предпазни памперси за да не посещават WC помещението в самолета, с цел избягване на риск от зарази“, гласи точка от протокола, установен от CAAC.

Обслужващите лица и останалата част от екипажа трябва да използват:

  • защитни медицински маски
  • двуслойни гумирани ръкавици за еднократна употреба
  • предпазни очила/маска
  • еднократни шапки
  • защитно облекло за еднократна употреба
  • еднократни калцуни за обувките

Друго от правилата за полетите указва обособяването на "чиста зона" за пилотите на самолета, чрез буферно пространство между кабината и помещенията за пасажерите. Последните три реда в самолета следва да са оборудвани като спешна карантинно пространство, гласи друга от разпоредбите на CAAC.

Американският център за контрол и превенция на заболяванията (CDC) вече предупреди за опасността от заразяване в тоалетните на самолетите, след случай с 28-годишна жена, която през август бе заразена с коронавирус в самолетна тоалетна.

източник: bloombergquint.com

c