Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Дрогиран от Добрич притесни шофьор и пътници на автогарата във Варна

Сигнал от очевидец за неприятна случка, разиграла се вчера на автогарата във Варна броени минути преди потеглянето на първия автобус за Добрич в 6.30 сутринта, получи Про Нюз Добрич.

Всичко започнало с една забравена раница пред касите на автогарата. Двама от чакащите я виждат. След като разпитали чакащите наблизо чия е, никой не потвърдил. Минути по-късно дошли двама служители на Гранична полиция, заедно с момче, което било видимо неадекватно. Оказало се, че раницата е негова.

Взело я и седнало на една от пейките, а полицаите започнали да го разпитват за къде ще пътува, има ли билет, как се казва. Според очевидците речта на момчето била изключително неясна и заваляна,  служителите на реда няколко пъти задавали един и същи въпрос. От отговорите става ясно, че момчето се казва Божидар и е от Добрич.

Първоначално той излъгал полицаите, че има билет. Когато поискали да им го покаже, той започнал да рови из джобовете си, билет така и не намерил. Служителите на реда го накарали да си купи. Клатешком Божидар стигнал до гишето, но изтървал парите. Касиерките му продали билет с недоверие, но предупредили полицаите, че шофьорът няма да го качи в автобуса. Униформените обяснили на служителките, че младежът не лъха на алкохол, а е дрогиран и затова се държи неадекватно. Това още повече шокирало продавачката и чакащите за същия автобус.

Очевидците разказаха, че единственото, което полицаите направили, било да опишат в тефтерче случилото се.

Когато автобусът пристигал, пътниците за Добрич се качили, но без Божидар. Полицаите започнали за убеждават шофьора да го качи, но той категорично отказвал. Обяснил, че е забранено да качва пътници, които застрашават останалите в автобуса и може да се наложи да свали Божидар по средата на пътя, а това ще е още по-опасно за момчето, защото не е в адекватно състояние и може да го блъсне кола. Когато полицаите обяснили, че  момчето не е пияно, а употребило наркотици, шофьорът още по-категорично отказал и посъветвал служителите на гранична полиция момчето да изтрезнее няколко часа и тогава да пътува. Това било краят на разговора им и след това автобусът потеглил.

Очевидците на случката изразиха пред Про Нюз Добрич недоумението си защо служителите на реда са се интересували повече от това да се отърват от грижата за младежа, отколкото за сигурността на пътниците в автобуса.

c