Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

В събота ще е поклонението пред тленните останки на съдия Веселин Монов от Добрич

След кратко боледуване, на 10 декември, почина съдия Веселин Монов, съобщават от Районен съд-Добрич. Както Про Нюз Добрич вече писа, той изгуби битката с COVID-19 и напусна този свят в болница във Варна.

Веселин Монов беше уважаван съдия, дългогодишен председател на Районния съд, допринесъл за издигане авторитета на съдебната институция, посочват от там. И допълват: „Изгубихме доказан професионалист, независим и справедлив магистрат, почтен човек, обичан колега и приятел”.

Веселин Монов има над 23 години юридически стаж в органите на съдебната власт. Професионалният му път на съдия започва през 2000 г. в Наказателното отделение на Районен съд- Добрич. От 2004 г. в продължение на два мандата е бил административен ръководител на съда. Преди да встъпи в длъжност съдия Веселин Монов е работил като помощник-следовател в Окръжна следствена служба–Добрич и съдия-изпълнител в Районния съд.

Колективът на Районен съд–Добрич изказва искрени съболезнования на семейството и близките на съдия Монов и се присъединява към скръбта им!

Поклон пред светлата му памет!

Поклонението ще се състои в събота - 12 декември, от 13 часа в Гробищния парк на Добрич.

c