Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Пиян 28-годишен е рушил коледната украса на Тервел, издирен е по записи от камери

Видимо пиян е бил младежът, който е увредил коледната украса на Тервел, съобщават от Общината. Както Про Нюз Добрич вече писа вандалът – 28-годишен мъж от Тервел, е задържан от органите на реда.

Видеокамера е уловила всички действия, включително облеклото и лицето на младия мъж. На записа се вижда как вилнее и руши украсата на малкия и големия фонтан в центъра на града. Лицето му е запечатано при слизането от големия фонтан. От него той пада и се предполага, че има рани или натъртвания. От Общината са предали видеозаписа на РУ на МВР в Тервел.

От кметството припомнят, че предходни години различни групи от хора са настоявали за поставяне на камери за видеонаблюдение в добруджанския град. Въпреки че сумата никак не беше малка, са заделени средства от бюджета през миналата 2019 г. и сега в Тервел има няколко камери на възлови места и сървър, който се наблюдава в Общината.

От кметството посочват, че хората, които са работили през почивните си дни, за да направят украсата, вече са я поправили. Тя обаче не е толкова хубава колкото преди вандалщината.

От Община Тервел обмислят идеи за мартенска, пролетна и великденска украси. На лошото можем да отвърнем само по един начин -  с добро, посочват от там.

c