Общество Тервел

От 1 януари вдигат заплатите в Община Тервел

От първи януари 2021 г. предстои увеличаване на заплатите на заетите в Община Тервел и звената към нея. Това съобщават от кметството в информация за размера на заплатите, които са от общинския бюджет. Става дума за 400 души, които са заети в общинските звена и в администрацията. Ако се прибавят и работещите в училища, читалища, медицински център и клубове получаващите възнаграждения ат бюджета са около 700.

По отношение на 400–те души, които работят в общината и нейните звена (към месец ноември), най-висока средна брутна заплата имат работещите в Центъра за подкрепа за личностно развитие „Малкият принц“ в Тервел – 1115 лв. На второ място по заплати са медицинските лица от здравните кабинети в училищата и детските градини. Тяхната средна брутна заплата е 1030 лв. На трето място са детските градини със средна брутна заплата от 1019 лв. Четвърти по размер на възнагражденията са детска ясла със средна брутна заплата от 971 лв. Пети са заплатите в дома за стари хора – 933 лв.

На шесто място е общинска администрация със средна брутна заплата от 876 лв. В дейност „Осветление на улици и площади“ получават 874 лв. средна брутна заплата, в отдел „Просвета“ – 873 лв., а шофьорите на ученически автобуси – 838 лв. В дейност „Озеленяване“ средното възнаграждение е 834 лв., а в дейност „Чистота“ – 752 лв. В домашния патронаж и филиалите му средната брутна заплата е 788 лв. Има още десет общински дейности, в които средната брутна заплата варира между 781 и 971 лв.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *