Общество Тервел

Община Тервел закупи нов сметосъбиращ автомобил

След успешно проведена обществена поръчка Община Тервел доставя нов сметосъбиращ автомобил, съобщи заместник-кметът Дияна Илиева. Той е окомплектован със снегоринно гребло. Спечелилият обществената поръчка доставчик предлага автомобил от марката FORD. Автомобилът, както и надстройката му за сметосъбиране и греблото, са в съответствие с техническите спецификации на възложителя. Те пък, от своя страна са съобразени с бюджета, с който общината разполага.

Новият автомобил е с екологична норма Евро 6, с максимална мощност е 330 к.с.Надстройката за сметосъбиране е с обем на бункера 15 куб.м. Степента на компактиране е в зависимост от вида на отпадъците и варира от 1:3 до 1:6.Автомобилът може да обслужва контейнери тип „Бобър“ от 1,1 куб.м. (преобладаващият вид контейнери в Община Тервел) и кофи с вместимост от 110 и 240 л. ( в Община Тервел се ползват кофи от 110 л.).

Общината закупи и 70 бр. контейнери тип „Бобър“. Те са предназначени за селата Жегларци, Зърнево , Орляк и Полк.Савово, в които от 1 януари 2021 г. ще започне организирано сметосъбиране.

Новият сметосъбиращ автомобил ще даде възможност системата за организирано сметосъбиране в общината да достигне до обхващане на 65 % от населението на общината. Разчетите са за обхващане на 100 % от населението в началото на 2022 година.

Стойността на автомобила, с надстройката и греблото , в т.ч и гаранционно обслужване до достигане до достигане на 120 хил.км. пробег е 158 750 лв. без ДДС.Средствата са осигурени като преходен остатък в бюджета на Община Тервел за 2019 г. и допълнени със сума в бюджета на общината за 2020 г.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *