Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Мостът до Агромагазина в Добрич – с увредени от ерозия елементи, предстои ремонт

Екип от професори на Университета по архитектура, строителство и геодезия направи обследване на мостовото съоръжение до Агромагазина в Добрич. Вследствие на обследването е установена липса на бетоново покритие на армировка по носещите елементи, съобщиха от Община Добрич след запитване от Про Нюз Добрич.

Преди дни в социалната мрежа се появиха информации, че мостът не е в добро състояние и минаването под него може да бъде опасно.

Екипът препоръчва да се изготви работен проект, който ще третира ремонт на пътното платно от горната част по бул. „Добруджа“ и самото съоръжение, както и носещата конструкция. През месец септември Община Добрич, съвместно с Регионалната колегия на инженерите в Добрич, направи обстоен оглед на състоянието на моста и установи необходимостта от ремонт на съоръжението.

В програмата за капиталови разходи на Община Добрич за 2021 година ще бъдат заложени средства за изработване на проект и обследване на мостовото съоръжение, както и остойностяване на строително – монтажните работи, информират от Общината.  

Оттам съобщиха още, че в рамките на 10 дни ще се предприемат действия за премахване на компрометираните вследствие на ерозията участъци.    

Снимка: фейсбук, Pavel Markov

c