Четвъртък, 18 април 2024

18.04.2024

Последвайте ни

Деца от Каварна изработиха и дариха Рождественски картички на медици и фармацевти

Възпитаниците на Общинския детски комплекс (ОДК) в Каварна поздравиха с предстоящите Рождественски празници медиците и фармацевтите в града, съобщават от общината. Ръчно изработените картички – дело на децата от школата по "Изобразително изкуство", са доставени до Филиала за спешна медицинска помощ и аптеките от учениците – членове на клуб „Журналист“ в ОДК.

„И тази година не пропуснахме да подарим усмивки  за Коледа. С посланията в картичките изразихме своята признателност към тях . Пожелахме им светли празници и прекрасна Нова 2021 година“, сподели Светослава Янкова – член на клуб „Журналист“.

„С този малък жест искаме да покажем, че не са нужни много средства, за да усмихнем някого, да дарим вяра и надежда“, допълва младата авторка.

„Световната пандемия от COVID-19 и наложените мерки за безопасност ограничиха възможностите ни за благотворителност, но не и желанието ни да бъдем полезни и позитивни. И решихме да благодарим. Има много хора, които заслужават похвала за техния труд. Ние избрахме да изразим своята признателност на част от работещите на първа линия в ковид-обстановката - тези, които ежедневно излагат на риск здравето и живота си, за да сме здрави и спокойни ние“, споделя Станислава Янкова мотивите за инициативата на децата.

Традиционно възпитаниците на клуб „Журналист“ организират различни акции за Рождество Христово. През 2017 година те зарадваха самотни възрастни хора с домашно приготвени лакомства. През 2018-а направиха парти за приятели - възпитаниците на бившето помощно училище. Миналата година организираха мащабна благотворителна кампания за събиране на дрехи и обувки за ученици от ОУ "Св. св. Кирил и Методий" в с. Белгун.

c