Бизнес Водещи новини - дясно Общество

Автобусна фирма от Добрич – сред първите одобрени за подпомагане от държавата

Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията /МТИТС/ одобри за финансиране първите 208 заявления на автобусни превозвачи, от първата оценителна сесия. Одобрените до момента заявления са на обща стойност близо 14 милиона лева.

Средствата се отпускат по процедура „Подкрепа за МСП, извършващи автобусни превози, за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19“, съобщиха от ведомството.

В максимално кратки срокове министерството ще пристъпи към сключване на договорите за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ с кандидатите, чиито заявления са одобрени. Сред тях е и една от най-големите фирми в област Добрич – “Пътнически превози” ООД. Стойността на одобреното проектно предложение, с което компанията ще бъде компенсирана, е 155 600.00 лв.

Заявленията от първата сесия, които не са включени в публикуваните списъци, все още не са обработени и оценката не е приключила. Резултатите за тези заявления ще бъдат публикувани допълнително. 

Продължава работата и по втората оценителна сесия, като предстои списъците с одобрените участници да бъдат публикувани. Двете сесии включват всички 639 проектни предложения, подадени в определените срокове.

Спъсък на одобрените от от първата оценителна сесия ↓

approveds1zp

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *