Добрич Общество

Общинските съветници на Добрич ще гласуват възможността да работят неприсъствено

Общинският съвет на Добрич ще приеме нови промени в Правилника за дейността си. Такива бяха приети на заседанието на 27 октомври. Те бяха свързани с извънредната епидемична обстановка в страната и провеждането на видеоконференции. Според решението, председателят на Общинския съвет ще може да свиква заседание от разстояние, при спазване на условията за кворум и лично гласуване и при спазване на изискванията за мрежова и информационна сигурност.

Миналата седмица ОбС обяви на уеб страницата на общината обществено обсъждане на Правилник за изменение и допълнение на Правилника за организацията и дейността си.

„Сега разглеждаме нещата по-подробно и включваме в решението възможността да се работи неприсъствено. Това, което приехме през октомври, касаеше само онлайн провеждане на заседания. Сега добавяме евентуално провеждане на неприсъствени сесии, без да има онлайн връзка, с изпращане на формуляри и връщане на становища, и даваме повече уточнения за начина на гласуване.  Уточнен е и начинът на проверка на кворума“, обясни за Про Нюз Добрич председателят на ОбС Мая Димитрова.

Тя посочи, че на 27 октомври е взето решение с оглед на ситуацията, защото тогава са отсъствали доста общински съветници и е трябвало спешно да има вариант за онлайн заседания.

Мнения и предложения по визираните промени се приемат до 16 декември. Промените ще бъдат гласувани на сесията на 18 декември.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *