Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

М.Живков: Добруджа 07 се подготвя в пълен състав, надявам се момчетата да са здрави

На 14 декември волейболистите на Добруджа 07 посрещат отбора на Нефтохимик (Бургас) от 18:30 часа в зала Добротица. Срещата от първата осмица на Суперлигата ще се излъчва по Диема спорт 2 и ще се проведе без публика. На 19 декември е следващият мач със съперник Хебър, която ще се играе в Пазарджик.

Добричкият тим не е излизал за официален мач от старта на първенството, когато на 6 ноември нашите момчета победиха ЦСКА с 3:0 гейма. В Суперлигата имаше редица отложени срещи заради положителни тестове за ковид и поставени под карантина отбори, между които и бе и добричкият.

„В момента се подготвяме в пълен състав, след като възобновихме тренировките на 2 декември. Опитваме се да влезем в някакъв нормален тренировъчен ритъм, но, разбираемо е, ще бъде трудно, ще ни трябва време. Бяхме под карантина 14 дни и не тренирахме. Ще се опитаме да се подготвим по един добър начин за двата мача с Нефтохимик и Хебър. Това, което можем да направим в момента, е да се надяваме, че момчетата ще бъдат здрави и ще можем по нормален начин да влезем в спортна форма“, каза за Про Нюз Добрич треньорът Мирослав Живков.

В отбора е имало играчи с изразени симптоми, имало е момчета с температура и на антибиотик, но до по-тежка ситуация не се е стигнало.

Задължителни ковид-тестове преди мач няма, но протоколите за безопасност преди и по време на тренировки и мачове се спазват на 100%, заяви Живков.

„ Без публика ще ни бъде със сигурност трудно. В момента е много трудно да се правят прогнози. Не можеш да подредиш подготвителния период, тренировките, защото има отлагания на мачове, не е ясен календарът, самата ситуация е много трудна за регламентиране и начин на работа“, добави наставникът.

 снимка: Момчил Тодоров

c