Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Запалиха светлините на коледната елха в центъра на Добрич

Тази вечер светлините на коледната елха в центъра на Добрич бяха тържествено запалени от кмета Йордан Йорданов. Поради епидемичната обстановка тържество нямаше.

В обръщение, публикувано в профилите му във фейсбук и Инстаграм, кметът каза:

"Тази вечер е много различна от предходни години. Защото не можем да сме заедно тук на площада и с нашите деца да посрещнем тук Дядо Коледа. Това се налага, за да се спазят всички противоепидемични мерки, за да намалим натиска върху здравната система, и, най-важното – да пазим нашето собствено здраве и на близките си.

Вярвам, че Дядо коледа ще посети всеки един дом и ще усмихне всяко едно дете. В навечерието на Коледните празници ви пожелавам да сте много сплотени, защото вярвам, че само обединени ще можем заедно да преборим пандемията."

Символ на Коледа в Добрич вече пета година е живо дръвче, високо 12 метра. По него има ад 4 000 хиляди разноцветни лампички, украшения и сребърни гирлянди. За празничната атмосфера отново допринасят светещи триизмерни шейна и елен, както и снежен човек. Коледната украса включва и падащи светлинни завеси, звезди и транспаранти. Монтирани са допълнителни елементи на сградата на Бившия партиен дом.

Снимки: Община град Добрич, Фейсбук

c