Вторник, 19 март 2024

19.03.2024

Последвайте ни

Грейна коледната украса в Генерал Тошево

 В последния работен ден на седмицата коледният дух завладя Генерал Тошево. Това се случи със светването на елхата и коледната украса в централната градска част. Поради въведените строги противоепидемични мерки срещу COVID-19, тази година само кметският екип присъства на символичното пускане на празничните светлини. Със сигурност на всички деца много им е липсвало официалното празненство с много игри, подаръци и усмивки, на обстановката в цялата страна налага това. Надеждите на всички са, че с настъпването на новата 2021 г. пандемията от коронавирус COVID-19 ще започне бавно да отшумява и съвсем скоро това ще бъде само един лош спомен.  

   За щастие на най-малките тошевци, празничните светлини са допълнени с нови и пъстроцветни орнаменти, вдъхновени от Коледа, както и с такива, до които може да се направи снимка за спомен от най-хубавия период през годината.

   Освен това, по главната улица в града блестят нови светлинни и фигурални елементи. В атмосфера на Рождество Христово и вълшебството на предстоящите новогодишни празници са озарени  сградите на Общината и Читалището. Всичко това е плод на желанието на Община Генерал Тошево да зарадва жителите и гостите на града с усещането за празничност и надежда, въпреки дните на изпитания, през които преминава цялата страна.

c