Водещи новини - дясно Здраве Общество

Още осем медицински сестри не достигат в болницата в Добрич

Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич има необходимост от 8 медицински сестри да подкрепят персонала на следните отделения: Първо вътрешно, Второ вътрешно, Кардиология и Хирургия, считано от 1 декември, за срок от 3 месеца. Липсата на персонал може да доведе до затваряне на отделения и ще лиши жителите на областта от съответното лечение. Това се казва в писмо на директора на Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ и секретар на Областния координационен щаб /ОКЩ/ д-р Светла Ангелова, изпратено до кметовете на пет общини – Добрич, Добричка, Тервел, Генерал Тошево и Крушари.

В него се посочва, че на основание решение на ОКЩ трябва да бъдат командировани медицински сестри от училищното здравеопазване или от лечебните заведения за доболнична помощ – общински дружества, във възможно най-кратки срокове. Според писмото това ще осигури нормален режим на работата в посочените отделения.

Общините Добрич, Генерал Тошево и Тервел трябва да осигурят по две медицински сестри, а Крушари и Добричка – по една.

Д-р Ангелова обръща внимание, че не се касае за работа в Ковид-сектора на болницата. Въпреки това РЗИ се ангажира при необходимост с осигуряване на тестове за COVID-19 на командированите медици, пише в писмото.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *