Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Два дни доброволци от ГЕРБ – Добрич помагаха на БЧК и раздаваха храни

Депутати, заместник областни управители и съветници от ГЕРБ - Добрич станаха доброволци и два дни раздаваха храна на бедни хора по списък от БЧК, се казва в прессъобщение от ГЕРБ-Добрич.

В него се посочва още:

В акцията, провела се в понеделник и сряда, се включиха двамата депутати от Добрич – вицеадмирал Пламен Манушев и Даниела Димитрова, двамата заместник областни управители – Красимир Николов и Живко Желязков, общинските съветници Детелина Николова, Иво Пенчев и Кина Драгнева, както и най-новият член на младежката организация на ГЕРБ в града – младата майка Мария Петрова. Всички те получиха списък с адреси от БЧК, натовариха в собствените си коли тежките чували с по 16 вида храни вътре и поеха към домовете на социално слабите хора. "Заповядайте, това е помощ от българското правителство", казваше усмихнато адмирал Манушев. Отсреща отговаряха също с усмивка и с благодарност поемаха пълните чували.

"Бяха много учудени, че някой им носи храната на крака", сподели Кина Драгнева. Сложно живеят тези хора, беше реакцията на Иво Пенчев, който премина през снежните пътища от Балчик до Добрич, за да се включи в акцията. Въпреки, че  никой от доброволците не се афишира с името си, мнозина бяха разпознати. "Ама това е кметицата!", възкликна дядо Али, след като видя Детелина Николова пред вратата си. Какви чисти хора, вълнуваше се Даниела Димитрова.

Срещите ни донесоха много позитивна енергия. Добрите дела винаги зареждат, бяха единодушни всички участници. Акцията ще продължи до петък.

c