Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Отменят изнесените услуги на Бюрото по труда в Тервел

Отменят се изнесените услуги на дирекция "Бюро по труда" /ДБТ/ в Тервел, които се предоставят чрез изнесени работни места и мобилни бюра по труда в населените места. Целта е превенция и спазване на противоепидемичните мерки.

От ДБТ в Тервел информират клиентите си, че за декември на регистрираните безработни лица се предоставя възможност да проведат планираната среща в изпълнение на индивидуалния им план за действие дистанционно като се свържат с трудовия си посредник вместо да посещават дирекцията. За целта е необходимо до датата, посочена в регистрационната им карта, да се свържат с посредника си, за да отчетат възложената им стъпка в плана за действие и набележат следващата, в съответствие с актуалната ситуация и възможностите за намиране на работа.

Безработните могат да се обадят от личния си телефонен номер /или посочения при регистрацията в ДБТ/, да изпратят съобщение по електронна поща /от личен/ подаден при регистрация електронен адрес/ или чрез профила си в модул "Личностен профил на търсещо работа лице". 

Неосъществената планирана среща на безработното лице с трудовия посредник, включително и по неприсъствен начин /чрез телефон, ел. поща или друг начин/ съгласно Закона за насърчаване на заетостта се счита за неизпълнение на плана за действие, което е основание за прекратяване на регистрацията. Възстановяването й е допустимо само при наличие на уважителни причини, доказани със съответните документи.

c