Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Адвокат загуби съпруга и дете от Covid-19, търси помощ за спасението на другия си син

Близки от Добрич на семейството на варненския адвокат Пламен Велчев потърсиха Про Нюз Добрич с молба за съдействие.  Търси се рековалесцентна плазма от преболедували Covid-19, за неговия син Сава Пламенов Велчев от град Варна.

„Моля, помогнете на адв. Пламен Велчев да опази втория си син. Не може да съществува толкова мъка. Има двамата синове - единият Герман, загуби битката с вируса. Майка му Роси – също. Търси се рековалесцентна плазма от преболедували Covid-19 за Сава Пламенов Велчев. Кръвната група на Сава Велчев е А+.

Трагедията за Пламен Велчев е огромна, но за съжаление не свършва с това. Сега и другият му по-малък син е заразен с Covid-19 и е в тежко състояние в болница „Св. Марина“ във Варна", написаха те.

Ето какво сподели отчаяният баща във Facebook:

„Приятели, синът ми Сава Пламенов Велчев трябва да го лекуват с плазма. Моля Ви, който е излекуван от коронавирус и има тест PCR отрицателен от преди 40 /четиридесет/ и повече дни и е здрав в момента и кръвна група А +. Моля Ви желаещите да се обадят на тел: 0884 015 888. Разчитам на помощта Ви!“

От сдружението „Лечение на Covid-19 с реконвалесцентна плазма“ поясняват, че лекуващият лекар на момчето е казал на бащата да търси донор на плазма, с което той на този етап не може да се справи. Ако някой може да дари плазма за Сава в кръвния център във Варна, нека да помогне.

„Майката беше моя позната - слънчев и позитивен човек. Огромна трагедия в семейството. Дано се намерят дарители“, сподели жена от Добрич.

Българи, един баща загуби съпругата и детето си. Да не позволяваме да загуби и другото си дете, призовават в социалната мрежа неговите приятели.
Тел. за повече информация: 0884015888 - Пламен Велчев (баща на Сава Велчев).

c