Водещи новини - дясно Здраве Тервел

Девет заразени с коронавирус в дома за стари хора в с. Полк. Савово

По поръчка на РЗИ се извършва пробонабиране и изследване на потребителите и персонала в 14 институции за социални услуги и социални услуги от резидентен тип на територията на областта

         Осем от потребителите и едно лице от персонала в Дом за възрастни хора в тервелското село Полковник Савово са с положителни резултати за коронавирус. За това информира директорът на Регионална здравна инспекция Добрич и секретар на Областен координационен щаб д-р Светла Ангелова. Тя сподели, че сигнал за пациенти с клиника е бил подаден от директора на дома в неделя – 29.11.20 г., след което е сформиран екип и в спешен порядък са взети проби за изследване на домуващите и персонала.

С излизането на положителните резултати, на база издаденото от РЗИ предприсание, в социалната услуга е направена дезинфекция, извършено е разделение на пациенти и потребители и са предприети всички мерки срещу разпространение на заболяването, като е осигурено и лекарско наблюдение за ползвателите на услугата, добави д-р Ангелова. Тя информира още, че в момента в 14 институции за социални услуги и в социални услуги от резидентен тип на територията на областта се извършва пробонабиране за изследване на потребителите им и заетите лица. Изследването е по поръчка на Регионалната здравна инспекция Добрич.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *