Водещи новини - дясно Политика

Деница Сачева е новият областен координатор на ГЕРБ – Добрич

Със свое решение от днес Изпълнителната комисия на ГЕРБ утвърди социалния министър Деница Сачева за областен координатор на ГЕРБ – Добрич. Това съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ. Тя поема поста от досегашния областен координатор вицеадмирал Пламен Манушев.
Изпълнителната комисия на ГЕРБ благодари на Пламан Манушев за работата като областен ръководител и пожелава успех на Деница Сачева по поставените цели.

Деница Сачева е първият министър от Добрич от началото на демокрацията. Тя е дъщеря на бившия директор на  АЕМО “Старият Добрич” Евгений Сачев и добричлийката Албена Пъневска.

Родена е на 2 ноември 1973 г. в София. Завършила е средното си образование в Езикова гимназия „Гео Милев” в Добрич. След това е учила във Висше училище по туристически мениджмънт в Маастрихт, Холандия и Международен колеж по туризъм в Албена. Завършила е и пиар в СУ и здравен мениджмънт в Университет „Проф. д-р Асен Златаров” в Бургас.

Сачева е започнала кариерата си именно в Министерството на труда и социалната политика, работила е в НЗОК и здравното министерство. През 2016-2017 г. бе зам.-социален министър.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *