Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Гимназисти от Добрич ще изявят уменията си в конкурс „Аз мога”

Конкурс „Аз мога” за възпитаници на Професионалната гимназия по туризъм „П. К. Яворов” обяви ръководството на учебното заведение. За Про Нюз Добрич директорът Нели Апостолова сподели, че целта е децата да бъдат провокирани, раздвижени, да им се създаде настроение в това трудно време.

За да участват в конкурса учениците трябва да заснемат и изпратят кратко видео, в което да представят уменията си. Те могат да пеят, да рисуват, да сервират, да презентират, да украсяват и подреждат и т. н. Участниците ще се състезават в три категории – начинаещи - 8 и 9 клас, напреднали - 10 и 11 клас, и абитуриенти - 12 клас.

Видеата трябва да бъдат изпратени до 7 декември. На 8 декември те ще бъдат публикувани в групата на гимназията във Фейсбук. Победителите във всяка категория ще бъдат обявени на 16 декември и ще бъдат наградени в училището.

Оценяването на уменията на учениците ще стане по два начина. Първият е от жури, което се състои от психолога на гимназията Албена Петрова и всички учители, които не са класни ръководители. Другото жури е публиката, т. е. всеки може да хареса определено видео в групата.

c