Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Мерки в помощ на затворения малък и среден бизнес в Добрич предлагат на кмета съветниците от МК ГЕРБ(СДС)

Таксите за сезонните тераси към заведенията за хранене да не се заплащат, а търговците и юридическите лица с нестопанска цел да бъдат освободени от наеми по време на локдауна. Това са част от мерките в помощ на затворения заради пандемията малък и среден бизнес, за които настояват съветниците от МК ГЕРБ(СДС) в Добрич, съобщават от пресцентъра на партията.

В края на тази седмица те изпратиха предложение до кмета на Добрич Йордан Йорданов, който е председател на създадената през март Временна комисия към ОбС. Тази комисия има за задача да разработва икономически мерки в помощ на малкия и среден бизнес на територията на община Добрич.

Съветниците от ГЕРБ (СДС) предлагат да бъде изменена Наредбата за местни данъци и такси, като бъде вписан текст, че "Не се заплаща такса за ползване на сезонни тераси към заведения за хранене и развлечения на територията на Община гр. Добрич, за периода на извънредното положение и за периода от 28.11.2020 г. до 21.12.2020 г." За същия период търговците и юридическите лица с нестопанска цел – наематели на общински обекти, чиято дейност е преустановена със заповедта на здравния министър,  да бъдат освободени от дължимите наеми. За да стане всичко това обаче, кметът трябва да свика заседание на Временната комисия, което да бъде насрочено преди Председателския съвет на 1 декември, обясняват общинските съветници.

С пълния текст на предложението можете да се запознаете тук:

c