Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

AC/DC чупи рекорди с новия си албум

снимка: morecore.de

Най-новото от легендите AC/DC - албумът им Power Up, още след излизането си в средата на ноември достигна до №1 в 18 държави.

Това е първият проект на бандата, след 6-годишна пауза заради смъртта на Малкълм Йънг, и е посветен именно на него.

Дни след появата си новият албум на рок легендите AC/DC, озаглавен Power Up, оглави световните музикални класации в 18 държави, сред които САЩ, Великобритания и Испания. Дългият списък от първи места в чартовете включва и #1 в Billboard Top 200, с над 117 хиляди продадени копия само в първата седмица. Албумът се превърна и в най-продавания за 2020 година в Обединеното кралство.

Power Up е 17-ти студиен албум на супер групата и техният шести №1 албум в Австралия, където AC/DC държат рекорда като единствената континентална банда в историята на страната с #1 албуми в продължение на пет десетилетия.

За създаването на Power Up, AC/DC отново работят в екип с продуцента Брендън О'брайън, стоящ и зад проектите Black Ice (2008 г.) и Rock Or Burst (2014 г.). Всичките 12 композиции в траклиста са неиздавани до момента парчета, чиито съавтори са братята Малкълм и Ангъс, селектирани обаче от по-малкия от двамата братя Йънг.

“Винаги когато работим по албум, аз и Малкълм избираме силни тракове, които да влязат в него, но освен тях всеки път остават и други много добри парчета. Когато редях траклиста на POWER UP, сложих тези, които знаех, че са любими на Малкълм“, споделя Ангъс в интервю за АП.

&feature=emb_title

POWER UP 2020 се появи на пазара в няколко формата:

  • дигитален, CD, винил и делукс бокс - специален сет за най-заклетите фенове на AC/DC и колекционерите.

Лимитираната версия на POWER UP (делукс бокс) предоставя с едно натискане на бутона отстрани на кутията, неоново удоволствие - логото на бандата светва и мигновено зазвучава интрото на “Shot In The Dark” от вградената тонколонка. Кутията включва целия CD пакет, книга от 20 страници с ексклузивни снимки и USB зарядно, с което боксът да може винаги да бъде POWER UP.

c