Водещи новини Здраве

Разкриват реанимация в Covid-сектора на МБАЛ-Добрич

В Covid-сектора в Многопрофилната болница за активно лечение /МБАЛ/ в Добрич се подготвя разкриването на реанимация, в която вече безвъзмездно са извършени ремонтни работи от строителна фирма, съобщи на БТА изпълнителният директор на лечебното заведение д-р Георги Желязков. По думите му настаняването на пациенти в тежко състояние с коронавирусна инфекция в обновените помещения, които ще разполагат с шест легла, ще започне до няколко дни.
В реанимацията на Covid-сектора са подменени електрически и ВиК-инсталации, настилки, облицовки и други на обща стойност близо 19 000 лева. Болничното ръководство благодари за гражданския жест и съпричастност на управителя на фирмата Димитър Костов, който е и председател на Областното представителство на Камарата на строителите в България.
С разкриването на реанимацията в Covid-сектора, който разполага с 60 легла и към днешния ден 95 на сто от тях са заети, ще се увеличат шансовете за спасяването на тежко болни хора от коронавирусната инфекция, казаха от болницата.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *