Общество

Младежи ще научават за професиите на място във фирми от Добрич

„Искам да знам” е една от онлайн рубриките на Общински младежки център „Захари Стоянов”, с която той е полезен на младите хора в Добрич. Идеята е да насочим вниманието им към професионалното развитие в разнообразни области, не само към професиите, които са най-актуални днес, но по принцип да ги информираме, сподели за Про Нюз Добрич организаторът Маргарита Ганчева. Тя обясни, че това се случва посредством тест, който Младежкият център е разработил и който показва най-важните характеристики на всяка една професия. По думите и така всеки може да опита дали тази професия е подходяща за него и дали би бил успешен ако избере този професионален път.

С различните професии младите хора от Добрич се запознават още от пролетта чрез #ЗаедноСМарго. Има тестове за лекар, адвокат, пожарникар, учител и други. Онлайн рубриката е обвързана с дейност по проект, който се изпълнява в момента – “Младежки център Добрич-Вашето днес” , програма “Местно развитие , намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи”, финансирана от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021.

Маргарита съобщи, че вече има пет фирми в Добрич, които ще дадат възможност на млади хора да ги посетят и на място да се запознаят с работния процес и възможностите за развитие в тях. От Младежкия център са се ориентирали към успешни бизнеси, целта е да се покаже, че възможности има и в Добрич, че младите хора могат и тук да се развиват. Петте фирми са ”Никос-Хранинженеринг”, „Неди стил”, „Фолиарт”, на земеделеца Йордан Балабанов и „GS тръбна мебел”.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *