Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Изложба „Бъди промяната“ откри художничката от Добрич Велина Христова

„Бъди промяната“ е мотото на изложбата на художничката Велина Христова от Добрич, съобщават от Инър Уийл клуб Добрич.

"По този начин ознаменувам официалното си встъпване в длъжността на българския Инър Уил Дистрикт 248 за 2020/21 г като Организатор международна дейност."

Изявата е вдъхновена от темата на международния президент Бина Виас - „Води промяната". Промяната започва от всеки един от нас. Променяме гледната си точка, душевната нагласа, променяме емоциите и световъзприятието си. Нека променим и цветовете край себе си. Нека допуснем повече светлина. Нека приемем женската си сила – нежност, мъдрост и красота. Това изразявам и чрез творбите си. Нека заедно сътворим промяната“, сподели Велина Христова.

Тя е завършила ССХУ „Цанко Лавренов“ в Пловдив и Национална художествена академия със специалност „Плакат и приложна графика“, в класа на проф. Газдов. Работи в сферата на графичния дизайн и пространственото оформление. Участник в редица общи изложби в България и чужбина, към момента преподавател по графичен дизайн и рисуване. Член на съюза на Добричките художници от 2010, член на съюза на Пловдивските художници от 2008, член на Съюз на българските художници от 2018 г.

Картините на Велина ни потопиха в света на цветовете и всяка една от тях носи специална емоция и енергия - енергията на жената, на красотата и любовта.

c