Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Стартират първи училищен модел за спорт в домашни условия, на 50 км от Добрич

В условия на работа в онлайн среда и за най-малките ученици - от 30 ноември, групите във варненските детски градини вече са създали свои страници в социалната мрежа Фейсбук, където по график педагози и психолози ще дават онлайн консултации на родителите, съобщават от общинска дирекция "Образование и младежки дейности" в морската столица.

Решението за създаването на такива виртуални групи във всяка една от детските градини, е продиктувано от наложителното преминаване и за най-малките в електронна среда на работа. Разпространена практика и до момента е комуникацията между родители и преподаватели през социалните мрежи, но като форма, използвана чрез личната инициатива на отделни педагози или ръководства на детски образователни заведения.

От общинската администрация уточняват също, че в сайтовете на детските градини и ясли също ще продължи да се публикува актуална информация за събития, дейности и различни нормативни промени.

5 и 6-годишните, които провеждат занимания по задължителна предучилищна подготовка, ще имат ежедневни часове в платформите, заедно със своите родители. В някои от градините са създадени и групи "Подкрепа за личностно развитие". В тях психолог, ресурсен учител и логопед ще организират тематични рубрики и онлайн или по електронна поща ще отговарят на въпроси на родители. От Дирекцията уточняват също, че онлайн или по телефон ще могат да се провеждат консултации също и с психотерапевтите от Общинския център за психологична подкрепа.

Предстои да стартира и първият в страната учлищно-образователен модел за спорт в дистанционна среда. Проектът е на общинската дирекция "Спорт" и Икономически университет - Варна. Мултимедийната инициатива е напълно безолатна и включва демонстрационни клипове по фитнес, тенис на маса, баскетбол и волейбол., в които спортни експерти представят нагледно детайли от своите дисциплини под формата на тренировки. Идеята на общинска дирекция "Спорт" и инспектората по онразование е видеоматериалите да бъдат използвани в редовните онлайн часове по физическо възпитание. След като бъдат разпространени до директорите на всички варненски училища, видеоклиповете ще са достъпни и в интернет.

c