Бизнес Добричка Общество

ОбС реши Община Добричка да кандидатства за обновяване на Каралезката чешма

Проектно предложение на тема “Развиване на туристически продукт за исторически, културен, образователен и развлекателен туризъм на територията на община Добричка” ще подаде Общината пред Сдружение МИГ Добричка. Решението бе взето днес на редовно заседание на Общинския съвет.

Стана ясно, че Сдружение МИГ Добричка е обявило втори прием на проектни предложения по подмярка 19.2-7.5 от Стратегията за водено от общностите местно развитие поради наличие на неусвоен финансов ресурс след приключване на първия прием. Вторият период на прием е до 2 декември, бюджетът е 14 718 лева. Подмярката обхваща подкрепа на материални и нематериални инвестиции в съществуващата инфраструктура за изграждане на атракции за посетители, за развитие и маркетинг на туристически продукти на местно ниво.

По проекта на Общината се предвижда инвестиция в реновирането на Каралезката чешма, описана от Йордан Йовков, и създаване на музейна експозиция в Народно читалище “Асен Златаров-1940 година” в село Стефан Караджа. Целта е да се съхрани и подобри съществуващата инфраструктура, да се реновира уникална локация, която предоставя възможност за исторически, културен, образователен и развлекателен туризъм. За постигане на целта Общината ще развие съществуващ туристически продукт, който да повиши атрактивността на територията й като цяло и привлече туристи.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *