Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Нова Заповед за противоепидемичните мерки в град Добрич до 21 декември

Нова Заповед №1748, свързана с противоепидемичните мерки на територията на град Добрич в периода 27 ноември - 21 декември, издаде кметът на града Йордан Йорданов. Заповедта влиза в сила от 23.30 часа на 27 ноември 2020 година.

  • Преустановява се провеждането на планов прием и планова оперативна дейност в лечебните заведения за болнична и извънболнична медицинска помощ, с изключение на дейностите, свързани с трансплантация на органи, тъкани и клетки, диагностиката и лечението на пациенти с онкологични и онкохематологични заболявания, дейностите по асистирана репродукция и ражданията, независимо от метода на родоразрешение, дейностите по рехабилитация, продължително лечение и психиатрична помощ.
  • Магазините за хранителни стоки организират работата си, като не допускат лица под 65 – годишна възраст в съответните обекти в часовете между 8,30 и 10,30 часа.
  • Преустановяват се посещенията в игралните зали и казина.
  • Преустановяват се всички колективни и индивидуални спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер за лица до 18 годишна възраст, с изключение на международните спортни състезания, които са започнали към датата на влизане в сила на тази заповед. Всички спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер за лица над 18 годишна възраст и международните спортни състезания за лица до 18 годишна възраст се провеждат без публика.
  • Преустановява се провеждането на всички културни  и развлекателни мероприятия /кина, музеи, галерии, сценични прояви, концерти, занятия от танцовото, творческото и музикално изкуство и други/. Изключение се допуска по отношение на театрите, при заетост на местата до 30 % от общия им капацитет, спазване на физическа дистанция от най – малко 1,5 м. и задължително поставяне на защитни маски за лице.

Пълно съдържание на новата Заповед № 1748 от 26.11. 2020 г.

c