Водещи новини - дясно Здраве Образование Общество

Да има дежурна детска градина за децата на медиците в Добрич, искат от „Възраждане”

Да бъде открита дежурна детска градина, която да посещават децата на лекарите и медицинските специалисти, апелират от „Възраждане”-Добрич. „След като вчера /25 ноември 2020 г./ бе прието решение за преустановяване дейността на всички учебни заведения, детски градини и ясли в страната до 21 декември, би следвало Община град Добрич да вземе решение на местно ниво”, посочват от партията в информация до медиите.

В нея те посочват, че лекарите и здравните специалисти са на първа линия в борбата с Ковид-пандемията. По думите им медиците са на предела на силите си и въпреки това ще им се наложи да търсят варианти за техните деца и същевременно да полагат грижи за здравето на населението. Тези обстоятелства задължават местната власт да предприеме необходимите мерки, с които да ги облекчи, смятат от „Възраждане”.

От там споделят, че една такава мярка е разкриването на дежурна детска градина за времето до 21 декември, в която да бъдат приети децата на медиците, докато те лекуват населението на Добрич и областта. Споделят, че подобна идея вече е лансирана в София. „Във времена на тежка пандемия изискваме и разчитаме много на лекарите и медицинския персонал! Искаме те да се грижат за нас, нека и ние се погрижим за тях”, казват в заключение от партията.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *