Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Започна подмяната на водопровод в с. Люляково за над 1,2 милиона лева

Започна изпълнението на проект „Рехабилитация на част от водопроводната мрежа на с. Спасово, с. Кардам и с. Люляково, Община Генерал Тошево“ по Програмата за развитие на селските райони 2014 – 2020 г., съобщават от община Ген. Тошево.

В момента в село Люляково върви подмяна на водопреносното трасе с дължина 3491 метра. Тръбите, които се поставят, са дебелостенни и притежават изключително голяма издръжливост на корозия, добри хидравлични свойства, издръжливост на изхабяване и дълъг експлотационнен живот. В обхвата на проекта са включени подмяна на водопровод по осем улици, като след тяхното изпълнение две улици ще бъдат изцяло асфалтирани, а по останалите шест ще се извърши частична рехабилитация по протежението на водопровода. Общата стойност на проекта за трите села е 4 145 620 лева, от които 1 222 075 лева са предвидени за строително-монтажните работи в село Люляково.

Очакванията са след изпълнение на рехабилитация на вътрешната водопроводна мрежа да се подобри състоянието и работата на селищната водопроводна мрежа и да се намалят загубите на вода.

Очаква се до края на годината да започне изпълнението на строително-монтажните работи по проекта и в другите две села.

c