Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Ученици от ОУ „Хан Аспарух“ в Добрич твориха в конкурс за народните будители

По инициатива на отец Петър сред учениците от четвъртите и седмите класове на Основно училище "Хан Аспарух" в Добрич е проведен конкурс за рисунка и есе на тема „Български народни будители“. Това е още една възможност децата да осмислят значението на будителството и неговите измерения в съвремието, съобщават от Община Добрич.

За най-добрите творби Отец Петър е подготвил вълнуващи награди, които ще посветят децата в християнската религия. За да бъдат стимулирани учениците да познават българските будители повече, Община Добрич подготви и шест поощрителни награди.

Днес те бяха връчени от кмета на Добрич Йордан Йорданов на учениците, които със своето творчество дават личен пример на своите връстници как да уважават и ценят българските просветители.

3 деца от 4-ите класове на ОУ „Хан Аспарух“ получиха по един комплект настолни семейни игри „Велика България“ и картичка със символите на Добрич. 3-ма ученици от 7-и клас бяха зарадвани с томовете на Йордан Йовков и с картичка, за да опознаят символите на добруджанския град.

c