Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

ИОУ "Христо Смирненски" в Ген. Тошево вече е едно от Кеймбридж училищата

През настоящата учебна година Иновативно основно училище "Христо Смирненски" в Генерал Тошево е едно от 130-те учебни заведения, които ще работят в партньорство с Асоциацията на Кеймбридж училищата в България.

Това съобщи за Про Нюз Добрич директорът му Петя Панева.

„Като иновативно училище, ние се стремим да следваме потребностите и интересите на нашите възпитаници. Чуждоезиковото обучение е един от приоритетите, които залагаме в стратегията за развитие на учебното съдържание и в двата етапа на основното образование“, посочи тя.

Членството ще осигури на учениците и преподавателите в нашата структура, иновативни и съвременни учебни материали,  семинари, лекции и беседи, водени от европейски лидери в образованието, чрез които ще се подпомага методическата работа на преподавателите по чужд език. Предстоят участия в състезания на национално и европейско ниво, както и междуучилищни връзки с ученици от водещи езикови училища и школи в България. Учениците от нашето училище ще получават сертификати за преминаване на ниво в Европейската езикова рамка и ще имат възможност за облекчено явяване на изпитите към Кеймбридж и партньорски езиков център АВО.

c