Вторник, 19 март 2024

19.03.2024

Последвайте ни

Предават на властите в родината й заловена в Балчик измамница от Румъния

Състав на Окръжния съд в Добрич допусна предаването на румънска гражданка на компетентните органи в родината й в изпълнение на Европейска заповед за арест, издадена от Апелативен съд Клуж-Напока.

Румънските съдебни власти са поискали задържане и предаване на А. Т. с цел привеждане в изпълнение на влязла в сила ефективна присъда, с която жената е била осъдена на 2 години лишаване от свобода за измама. Наложеното й наказание е за извършена в периода 2 - 9 юни 2011г. продажба на акции и неправомерно присвояване на получените пари. Чуждата гражданка, която има разрешително за пребиваване у нас, е била установена и задържана на 16 ноември т.г. в Балчик, след което й е наложена мярка за неотклонение задържане под стража. Окръжният съд потвърди взетата спрямо жената мярка и разпореди тя да бъде приведена в следствения арест в Добрич до фактическото й предаване на властите в Румъния.

Постановеното от Окръжния съд решение е окончателно и не подлежи на обжалване, тъй като задържаната доброволно изрази съгласие да бъде предадена на румънските съдебни власти.

c