Балчик Водещи новини - дясно Здраве

Определени са ковид леглата в „Тузлата” край Балчик, няма кой да лекува болните

Определени са леглата за пациенти с COVID-19 в Специализираната болница за рехабилитация „Тузлата” край Балчик, съобщи за Про Нюз Добрич управителят на лечебното заведение д-р Камелия Кирчева. Припомняме, че според заповед на директора на Регионалната здравна инспекция д-р Светла Ангелова там трябва да бъдат разкрити 12 такива легла.

Д-р Кирчева уточни, че те са само за хора, които са настанени в болницата, не става дума за някакви външни пациенти. Определен е и медицински персонал. „Лошото е, че ние не разполагаме със съответните структури – нямаме клинична лаборатория, нямаме рентген, нямаме необходимите специалисти, така че не можем да сключим договор със Здравната каса за тази пътека и съответно не зная по какъв начин ще бъде решено лечението на тези пациенти”, посочи управителят.

Болницата не разполага със специалисти, които да лекуват коронавиус. Д-р Кирчева е определила един хирург и една медицинска сестра. Освен това лечебното заведение разполага с двама физиотепаревти, другите лекари са на втори трудов договор и те само дават дежурства. „Проблемът не са леглата, ние можем и 20 легла да разкрием. Обаче кой ще ги обслужва тези хора”, попита управителят.

От началото на пандемията до момента в болница „Тузлата” не е имала нито един пациент с COVID-19, посочи д-р Кирчева.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *