Водещи новини - дясно Образование

Над 100 са кандидатите от Добрич за програмата “Заедно в час”

За първа година е засилен интересът към програмата „Заедно в час“ на кандидати от областите Варна и Добрич, които искат да преподават в училищата. Това каза за Радио Варна Миглена Христова, която отговаря за организацията.  Кандидатите от Варненска област са над 300, а от област Добрич над 100.

Най-много заявки са подали завършващи студенти и млади професионалисти с професионален опит до 10 години, въпреки пандемията с коронавируса, допълни Христова. Мотивите им са да помагат на учениците в образователния процес, а желанието им – да работят за кауза.

Всеки от кандидатите преминава през специална подготовка, независимо дали има завършено педагогическо образование или не. Тя се провежда през лятото в рамките на 6 седмици и половина. По време на обучението участниците имат възможност теоретично да научат по какъв начин се структурира учебния процес и как да се изгради урока. Има и три седмици практическо обучение, в което през лятото се включват над 1000 ученици от цялата страна.

От септември близо 4000 души от цялата страна са заявили интерес към програмата за професионално и лидерско развитие на организацията, а крайният срок за кандидатстване е 25 ноември тази година.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *