Водещи новини - дясно Здраве Общество

МБАЛ Добрич благодари на швейцарското сдружение за щедрото дарение към Ковид отделението

Ръководството на МБАЛ Добрич изказва хиляди благодарности на добрите хора в Сдружение „Солидарност Швейцария – Източна Европа“ за направеното на болницата дарение, като им пожелава много здраве и късмет от свое име и от името на всички жители на област Добрич. Това се казва в писмо до медиите от МБАЛ Добрич.

Както вече Про Нюз Добрич съобщи, дарението пристигна в болницата вчера сутринта.

Голямо дарение за Ковид отделението получи от Швейцария болницата в Добрич

Бяха доставени 30 електрически легла, 1специално легло за интензивна грижа с декубитален матрак, 20 нощни шкафчета, 30 матрака, 3 легла за преглед и масаж, много столове за посетители, инвалидни столове, тоалетни столове, стойки за инфузия.

Ръководството на МБАЛ  Добрич пое задължението спрямо Сдружението, че цялото оборудване ще продължи да се използва след Ковид кризата за отделение за инфекциозно болни пациенти.

Сдружението е основано през 2005 година и работи в цяла България. Освен това органицазията доставя дарения също и за Македония и Черна гора. От основаването си Сдружението  доставя оборудване за болници, старчески домове, училища, общини и пожарни. През последните години доставките са концентрирани само за болници и старчески домове. Досега са направени доставки в 19 области в България:

Дареното оборудване се предоставя безвъзмездно от болници и старчески домове от Швейцария. Транспортните разходи се плащат от сдружение „Солидарност Швейцария-Източна Европа”. 

Сдружението има 33  членове – активни и пенсионирани лекари, фермери, занаятчии, мениджъри на фирми, учители, полицаи и други, които заплащат членски внос. Освен това то има много спонсори, които помагат финансово.

След запитване от болницата в Добрич за спешна доставка на болнични легла за оборудване на Ковид отделение, Сдружението организира и достави необходимото оборудване.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *