Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Читалищният театър в Каварна с първа награда от национален фестивал

Читалищният театър "Проф. Гочо Гочев" при НЧ "Съгласие" - Каварна завоюва първо място на Националния фестивал на любителските камерни и кафе-театри в Свищов, съобщиха от пресцентъра на общината. Той се проведе дистанционно и пред празна зала.
Участниците в традиционния форум, който събира самодейци от цялата страна, през тази година са изпратили видео записи на своите постановки. Жури в състав Крум Гергицов - председател и членове Розин Чепанов и Кирил Ангелов са гледали спектаклите в празния салон на Първо българско читалище "Еленка и Кирил Аврамови-1856", чиято сцена от 18 години е домакин на културното събитие. Специалната награда на кмета на Свищов е присъдена на спектакъла"Среднощен експрес" на любителския театър от град Гълъбово.

Каварненските театрали спечелиха отличието със спектакъла: "Гара за трима".

Пиесата "Сладолед" на домакините от ПБНЧ "Еленка и Кирил Д. Аврамови 1856" е класирана на второ място, а постановката "Лодка в гората" на Младежкия театър "Приятели" от Пазарджик е завоювала трето място.
Отличени са актьори за мъжка и женска роля, определени са и три поощрителни награди. Отличията ще бъдат изпратени на победителите. Организаторите благодарят на всички за участието и им пожелават здраве и една по-добра творческа 2021 година.

c