Водещи новини - дясно Общество

Млада жена от Добрич отказва подаръци за рождения си ден, за да зарадва бедни деца

Селин Шенол от Добрич се отказва от подаръци за рождения си ден, за да зарадва деца от семейства с финансови затруднения. Младата жена навършва 21 години на 7 декември. Тя обаче иска рожденият й ден да е по-различен и да бъде запомнен. Така с приятелите от компанията й решават вместо да й купят подаръци, със средствата, които биха дали за тях, да бъдат закупени подаръци на 4-5 деца за Коледа.

Селин се е обърнала към съгражданката ни Десислава Първанова да й посочи деца от бедни семейства. Припомняме, че тя бе една от доброволките, които през пролетта събираха средства и подпомагаха млади семейства от Добрич, останали без доходи в COVID-19 кризата.

За Про Нюз Добрич Селин разказа, че компанията е от 7-8 човека. До скоро са се събирали почти всяка седмица, но сега някои са студенти, други работят и сбирките са по-редки. Същата компания през месец май събра пари и закупи хранителни продукти за нуждаещи се млади семейства от Добрич.

Искам да се обърна към съгражданите ни – всеки от тях има познат с деца, който в момента изпитва затруднения и няма да успее да им вземе по нещо за Коледа, сподели Десислава Първанова. Призовавам ги – нека да купят подарък, дори и само един шоколад, една играчка, апелира тя. „Достатъчно е тежка обстановката, нека да зарадваме децата. Да не пренасяме тази депресия и върху тях. Коледа е един прекрасен празник. Не трябва да има дете без подарък”, допълни Първанова.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *