Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Криминалната комедия „Арсеник и стари дантели“ на 27 ноември на театрална сцена в Добрич

Драматичен театър „Йордан Йовков“ в Добрич представя отново криминалната пародия „Арсеник и стари дантели“ от Джоузеф Кесълринг. Спектакълът е на 27 ноември, от 19.00 часа в камерната зала и ще се играе при 30% запълване на залата. Премиерата на „убийствената комедия“ бе в средата на октомври.

Участват Татяна Христова, Любов Николова, Валентин Андреев - Рафе, Димитър Петров, Велизара Петкова, Стефан Сърчаджиев, Красимир Демиров, Владимир Трендафилов, Филип Янев. Режисьор е Стефан Спасов.

Две ексцентрични, неомъжени дами от Бруклин, Ню Йорк, благочестиви и добродетелни, прекарват в мир дните си в своя дом. А той представлява голяма, стара, мистична, викторианска къща, достатъчно просторна, за да дават стаи под наем.

Техните врати са широко отворени за всеки, останал без близки. Двете дами знаят какво е необходимо на такъв човек - топлината и уюта на домашното огнище и няколко капки арсеник във виното след вечеря. Вече на 12 пътника са помогнали да поемат по своя последен път, отървали ги от земните грижи и самота. И всичко това като част от тяхната благотворителна дейност.

Между тях цари пълно съгласие и взаимно уважение, нарушавано само от бойния зов на тръбата на Теди - кроткият луд племенник. Милият Теди е толкова полезен в изкопаването на гробовете на скъпите покойници. Тези гробове са смисълът на неговото грандиозно начинание – прокопаването в избата на „Панамския канал”.

Докато един ден тази хармония между тримата е нарушена от внезапното завръщане на другия племенник - убиец-рецидивист...

c