Крими

В Балчик задържаха румънка, осъдена в родината си на затвор за измами

Окръжният съд в Добрич наложи мярка за неотклонение „задържане под стража“ на румънската гражданка А.Т., обявена за международно издирване с Европейска заповед за арест по искане на компетентните власти в родината й. Жената е търсена с цел привеждане в изпълнение на решение на Апелативен съд – град Клуж, влязло в сила на 16 октомври 2020г., с което е осъдена за измама на 2 години лишаване от свобода. На 16 ноември 2020г. тя е задържана в Балчик.

Окръжният съд прецени, че са налице основания за вземане спрямо румънската гражданка на най-тежката мярка за процесуална принуда. Тя е осъдена за престъпление, наказуемо и по българския Наказателен кодекс, знаела е за започналото наказателно производство в Румъния, но въпреки това е напуснала родината си.

Задържаната ще бъде приведена в ареста в Добрич до призоваването й по производството за разглеждане по същество на Европейската заповед за арест, което е насрочено за 20 ноември от 9.00 часа. Определението на Окръжен съд – Добрич подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд – Варна в тридневен срок от днес.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *