Бизнес Водещи новини

„Практикер“ в Добрич отвори, осигурява 70 работни места

Най-новият хипермаркет на веригата „Практикер“ отвори врати в Добрич. На официална церемония лентата бе прерязана от председателя на съвета на директорите на „Видеолукс Холдинг“ Тодор Белчев и кмета на Добрич Йордан Йорданов.

Всяко лошо нещо свършва рано или късно, така че смятам, че откриването, въпреки че е в тежки времена, дава един ясен сигнал – ние ще продължим да живеем и ще продължим да правим хубави неща и няма да се откажем да развиваме веригата „Практикер“. Това е четиринадесетият магазин. За мен е наистина много хубав и светъл магазин.“, каза г-н Белчев на церемонията за откриването.

„Практикер“ – Добрич се помещава в нова модерна сграда, заемаща площ от близо 7650 кв. м. На 5150 кв. м. търговска площ, просторният хипермаркет ще зарадва потребителите със светла и уютна обстановка и функционална подредба и организация, така че лесно да разгледат и да открият това, което им е необходимо. Жителите и гостите на града ще могат да избират от богат асортимент от над 50 хил. артикула за създаването и подобряването на дома и градината. На достъпни цени те ще могат да закупят продукти на водещи световни и български производители за строителството, обзавеждането и ремонта.

Клиентите ще могат да се възползват и от полезни услуги като 3D проектиране на бани и кухни, рязане и кантиране на плоскости, тониране на бои, транспорт на закупени стоки, покупки на изплащане и застраховка „Удължена гаранция“ на продуктите. На тяхно разположение е безплатен паркинг със 150 паркоместа. Предвидени са и зарядни станции за електромобили. За доброто обслужване и професионална консултация на клиентите ще се грижат над 70 служители.

„Практикер“ – Добрич отваря врати на ул. Околовръстен път Дружба 4” № 2а, срещу хипермаркет „Технополис“. Така клиентите ще могат лесно да намерят всичко, от което се нуждаят, за да направят дома си по-красив, комфортен и уютен. Реализацията на проекта е дело на строителната фирма „Бараж Груп“ ЕООД. По повод откриването и в знак на благодарнoст към администрацията на Община Добрич „Практикер“ дарява 10 000 маски на Общината.

 „Практикер” е верига хипермаркети за дома и градината, създадена в Германия. На българския пазар стъпва през 2004 г. и за кратко време се нарежда сред водещите вериги, които развиват този сектор в страната. През 2014 година българската компания „Видеолукс Холдинг“, собственик на веригата за бяла, черна, офис техника и IT „Технополис“, придобива целия бизнес на „Практикер” за България и към момента управлява 14 обекта от веригата в 13 големи града на страната. От тогава до сега „Практикер“ удвоява служителите и продажбите си и се превръща в най – голямата компания в сектора „Направи си сам в България“.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *