Вторник, 23 април 2024

23.04.2024

Последвайте ни

Елхата в центъра на Добрич вече е украсена за празниците

Живата елха на площад „Свобода“ в Добрич вече е украсена за Коледните и Новогодишните празници. Вече пета година дръвчето, високо 12 метра, радва добричлии.

Почти е приключило поставянето на празничната украса, съобщиха от Общината. Тази година тя ще бъде обогатена с нов елемент  на пл. „Демокрация“.

На площад „Свобода“ вече са поставени дървените къщички за Коледния базар, който ще отвори врати на 7 декември и ще действа до 3 януари 2021 година. Работното му време ще бъде от 10.00 до 19.00 часа. Утре изтича срокът за подаване на заявления за участие в базара.

За създаване на празнична атмосфера и коледно настроение, по традиция и тази година в къщичките в центъра на града ще се предлага разнообразие от храни, подаръци и празнични украси. Посетителите ще могат да си купят картини, играчки, сувенири, сурвакници и картички, ситничарски, хлебни и сладкарски изделия; месни и млечни продукти, пакетирани и насипни шоколадови изделия, бонбони, ядки, плодове, мед, пчелни продукти, греяно  вино и други топли, безалкохолни и алкохолни напитки, коледни десерти, прясно приготвена храна и др.

c