Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Съседи на мъртвото семейство от Добрич: Бяха хубави хора, разбираха се

„Хубаво семейство бяха, разбираха се двамата, лошо не сме видели“, коментираха пред Про Нюз Добрич съседи на загиналото у дома си в района на "Реджията" семейство, задушено от газ. Мъжът и жената бяха намерени мъртви снощи, но са загинали вероятно преди 3-4 дни заради неправилна употреба на два туристически газови уреда.

Разследващите предполагат, че трагичният инцидент е станал миналия петък или събота. Комшии усетили тогава миризма на газ, но явно никой не е сигнализирал. Синът на загиналите е отишъл в апартамента на първия етаж вчера и ги е намерил безжизнени.

Полицейските коли и линейките са били пред входа снощи до 23.00 часа. Съседи казват, че 48-годишната жена е работела в обувен цех, а 52-годишният мъж – в строителна фирма във Варна. „Той беше много добър човек, чистник, миеше целия етаж. Живеят тук отдавна, в собствено жилище“, допълват живеещи в блока.

„Двата туристически отоплителни уреда, намерени в апартамента, са били свързани към големите сини бутилки газ. Предполага се, че кислородът е свършил, пламъкът е загаснал и газта е продължила да изтича, защото и двете бутилки в двете стаи са намерени празни“, коментира за Про Нюз Добрич окръжният прокурор Радослав Бухчев.

Той съобщи че, че синът ги потърсил, те не му отговорили и той влязъл в апартамента през прозорец. Видял труповете на двамата си родители. Бащата е намерен починал в едната стая, а майката – на дивана във всекидневната.

„Най-вероятно става въпрос за нещастен случай. Семейството е използвало за отопление газови уреди, които са предназначени само за ползване сред природата и върху тях е написано, че не бива да се включват в затворени помещения, каза Бухчев.

c