Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Неизвестен разлепи стихове на български поети по дървета в Добрич

Своеобразна инсталация е създал неизвестен автор в Добрич. Пред сградата на „Социално подпомагане“ от няколко дни всеки може да си припомни любими стихове на български автори.

Поезията от началото на ХХ век може да се види върху дървета, които растат пред държавната институция.

Разпечатани са стиховете на Димчо Дебелянов „Да се завърнеш в бащината къща…“ и „Аз искам да те помня все така“, на Пейо Яворов - „Две хубави очи“, както и на Дора Габе „Обич“. Няма информация дали на други места в града има разлепени литературни творби.

Не са известни нито инициаторът, нито целта на нетрадиционния начин да си припомним красивите произведения на българското поетично творчество.

Про Нюз Добрич се свърза със собственика на бюрото за копирни и други услуги, което се намира в непосредствена близост, но от там ни обясниха, че нямат информация за инициативата.

Директорът на „Социално подпомагане“ – Добрич Магдалена Миткова каза, че служителите на институцията също са забелязали стиховете преди няколко дни, но никой от тях не е инициаторът.

Независимо кой и защо го е направил, разлепените творби успяват да спрат минувачи и да ги накарат да прочетат красивите стихове.  А някои дори да протегнат ръка към книгите у дома или в книжарницата.

c